Archieven hebben geheimen, en die geven ze alleen prijs aan echte archiefmuizen. Dat zijn mensen die verhuisdozen vol doorgluren en ieder snippertje papier lezen. Zo ontdekken ze hoe de puzzel van het verleden gelegd moet worden.

Over Van Heutsz vind ik van alles. Ook over de mannen rond Van Heutzs, zoals Van Daalen, Colijn en Snouck Hurgronje. Laatst had ik brieven van Van Daalen in handen die achterinin een mapje in een ordner in een doos zaten. Die hoorden er helemaal niet te liggen. Maar ze waren er.

Voor een archiefmuis als ik is dit heerlijk. Maar het is ook tijdrovend. Al die onderzoeksuren.

Wilt u mij helpen? Binnen een paar maanden ga ik hier een donateurspagina opzetten. Dan kunt u mij helpen het onderzoek voort te zetten.

Het is geven en geven in donateursland. Wat ik u ga geven, is een maandelijkse live internetlezing. Ik vertel over mijn onderzoek. wat ik heb ontdekt en ik laat het zien. U bent als eerste op de hoogte. En u kunt meteen vragen stellen waarop ik dan reageer.  We praten dan met elkaar. Het is alléén voor donateurs. De anderen moeten wachten tot in 2020 wanneer mijn biografie verschijnt.

In de nieuwsbrief kondig ik straks een en ander aan. Dus als u nieuwsgierig bent…